Pionierobjecten: Jacuzzi

16 april 2013 | Posted by Max in Weekendjes
De pivo's in hun zelfgebouwde jacuzzi

De pivo’s in hun zelfgebouwde jacuzzi

In het weekend van 12-13-14 april vonden de pivo’s het tijd voor een dagje ontspanning. Even lekker niets doen, uitrusten van een drukke studieweek. En waar kan dat beter dan in een eigen gebouwde, warme jacuzzi? Dit is toch voor de meesten dé ultieme plek om te relaxen en helemaal tot rust te komen. Even geen kopzorgen, stress of spanningen. Laat die chakra’s maar stromen!

 

Omdat de pivo’s iets te weinig budget hadden voor een echte ‘Zenmeester 3000′ van wit marmer voor in hun lokaal, besloten ze zelf een jacuzzi te bouwen. De zijkanten bestonden uit tafelbladen, die op hun plek werden gehouden door piopaaltjes in de grond. Vervolgens werden er banken in gezet en daaroverheen een groot zeil. En ook aan decoratie werd gedacht: feestlampjes en een discobal zorgden ’s nachts voor een gezellig sfeertje.

Stijn stookt het vuur nog maar eens op!

Stijn stookt het vuur nog maar eens op!

 

U vraagt zich nu natuurlijk af hoe de pivo’s in hemelsnaam het water warm hebben gekregen. Hiervoor is een ingenieus systeem bedacht en gebouwd door Stijn, onze Willie Wortel junior. Door middel van een pomp werd water vanuit de jacuzzi door een radiator geleid en vervolgens terug het badje in gepompt. Deze radiator lag op hoogte boven een groot vuur. Door op deze manier koud water af te voeren, te verhitten in de radiator en als heet water terug te pompen, werd de jacuzzi heerlijk warm. Er is zelfs 39 graden gemeten!