Bommelding op de Blokhut

4 april 2013 | Posted by Joep Weijers in Weekendjes

Russische maffia met bomAfgelopen zondag 24 maart 2013 kwam om 11:50 een bommelding binnen. Om 12:00 zou er bij de blokhut een bom tot ontploffing gebracht worden. Alle aanwezigen van het vader-zoon weekend van de Verkenners zijn door de BHVers de blokhut uitgeleid naar het ontruimingspunt.

De aanslag werd ontdekt door de Verkenners zelf, die met behulp van de Geheime Dienst der Nederlanden een bericht van de Russische maffia ontsleutelden. De geheime dienst had al geruchten opgevangen dat er een aanslag in Vught gepleegd zou worden. De Verkenners werden ingeschakeld om hun oren en ogen open te houden en door deze gezamelijke inspanning kon het bericht net op tijd ontcijferd worden.

Rapid Emergency Response Team arresteren de RussenVanaf de ontruimingsplek zag men de Russische maffia aankomen en de bom in gereedheid brengen. Gelukkig waren de Rapid Emergency Response Teams van de Geheime Dienst op tijd ter plaatse en na een kort vuurgevecht konden de Russen gearresteerd worden. De op scherp staande bom is door de explosieven expert onschadelijk gemaakt en daarmee is het gevaar geweken.

Lees verder voor meer achtergrond informatie achter dit artikel.

 

Gedurende het weekendje hield de grote baas van de Geheime Dienst contact via een video satelliet verbinding. We hebben de berichten hieronder verzameld:

En uiteindelijk kwam de grote baas nog persoonlijk langs om ons te bedanken:

De Grote Baas van de Geheime Dienst bedankt de Verkenners