Guus de Teckel

16 september 2012 | Posted by Joep Weijers in Uncategorized

Onze blokhut ligt in het bos bij de Loonsebaan en dicht bij de Vughtse Heide. Er komen veel honden bij ons langs om in het bos uitgelaten te worden. Meestal worden deze honden begeleid door een of meerdere baasjes. Maar afgelopen zaterdag kwam er een hondje langs zonder baasje. Een digitale zoektocht naar de eigenaar begon…

Guus is een hele leuke, aanhankelijke teckel die heel graag wil spelen. Hij houdt er totaal niet van om alleen te zijn en begint te blaffen als er niemand in de buurt is om tegenaan te springen. Om te voorkomen dat Guus door het voetbalveld van de Welpen heen rende of zich gevaarlijk dicht in de buurt van de houthakkende Verkenners waagde, hebben we hem met een stevige knoop aan een paaltje vastgemaakt en voorzien van een bakje water. Ondertussen verstuurde de gidsenleiding een “tweet” om de zoektocht naar het baasje van Guus ook digitaal te doen.

Na wat retweets en mensen die het bericht op Facebook deelden, kwam het vrij snel onder de aandacht van de dochter van het baasje van Guus. En niet veel later stond een heel opgelucht baasje van Guus bij de blokhut. We liepen naar het paaltje waar Guus zat, maar Guus was weg, met touw en al! Had hopman Stijn het touw niet goed vastgeknoopt aan de paal?

Omdat alle aanwezige leiding mee zou doen aan de leidingactiviteit die om 14:00 uur begon, waren we ook al op zoek geweest naar iemand die op Guus kon passen als wij allemaal weg zouden zijn. Door een miscommunicatie had deze tijdelijke verzorger Guus al mee naar huis genomen toen het baasje van Guus bij de blokhut aankwam. Gelukkig is Guus niet veel later herenigd met zijn baasje en hebben wij als Scouting onze goede daad van vandaag weer gedaan!